DO BOLJEG RASPOLOŽENJA I MIRNIJEG SNA UZ DULUX BOJE

Od osjećaja odmorenosti ujutro do kvalitete sna tijekom noći, boje koje odaberemo za svoj dom imaju veliki utjecaj na naše blagostanje. Kreativna direktorica Duluxa, Marianne Shillingford, objasnila je koje boje odabrati za spavaću sobu, dnevni boravak, radnu sobu te ostale prostore u vašim domovima kako biste poboljšali raspoloženje, navike spavanja, koncentraciju i smanjili razinu stresa.

POVEĆAJTE RAZINU SREĆE

Boje koje izvlače naše unutarnje dijete te zrače pozitivnom energijom i radošću pomažu podići raspoloženje te nas čine sretnijima. Neke od njih su roza, rumeno bakrena, boja zelene dinje i morsko plava. Za postizanje značajne razlike u izgledu prostorija te vašim osjećajima, nije potrebno puno. Dovoljno je tek da ovim nijansama oslikate neiskorištene okvire za slike ili nekoliko stolica u prostorijama u kojima provodite svoje vrijeme kako biste izmamili osmjeh na lice te poboljšali raspoloženje sebi i svojoj obitelji.

POBOLJŠAJTE KVALITETU SNA

Boje koje „šapuću“ neophodne su za spavaće sobe nemirnih spavača. Duboke plave i tamno sive boje pomažu smanjiti razine stimulacija koje su se nakupile tijekom dana te u nama potiču smirenost i opuštenost. Eksperimentirajte s bojama kao što su safirno plava te siva nijansa prirodnog škriljevca kako biste prestali brojati ovce i počeli uživati u dubokom snu. Budite hrabri, obojite i strop te se učahurite u prostor vaše spavaće sobe.

USMJERITE SVOJU PAŽNJU

Nijanse koje imaju dugačku vizualnu valnu duljinu poput crvene i narančaste izoštravaju i poboljšavaju našu pozornost, što znači da su savršene za kućne urede ili prostore za učenje. S druge strane, plava i zelena pomažu razbistriti pretrpane misli, a za one kojima one lako odlutaju, tu je siva.

SMANJITE RAZINU STRESA

Kada se osjećamo pod stresom, što je sve učestalije u ovim užurbanim i kaotičnim vremenima, potrebno je potpuno smanjiti vizualnu buku i okružiti se mirnim bojama koje rastapaju zidove i ponovno nas povezuju s prirodom. Isprobajte nijanse nježno zelene i prigušene plave na zidovima u dnevnim ili spavaćim sobama kako biste se lakše opustili i isključili. Razmislite o laganoj liniji horizonta slikanjem trake u boji na jednoj trećini gornjeg ili donjeg dijela zida.

ISPROBAJTE NIJANSE PRIJE BOJANJA

Prije nego se odlučite kojom bojom ćete svojim zidovima dati novo ruho, pogledajte kako nijanse u užem izboru izgledaju u vašem domu s Dulux Easycare testerima, koji se jednostavno nanose bez nereda i potrebe za dodatnim priborom.